Асканія-Нова

Чудо в степу - Асканія-Нова

Національний заповідник України, Асканія-Нова не дарма отримав статус справжнього дива.

Навіть в наші дні тут збереглася степ в її первозданному вигляді, яка ніколи не бачила плуга. Велич степу описати складно, а ось закохатися в неї можна дуже навіть легко. Мабуть з цієї простої причини тисячі людей і їдуть в цей заповідник, відомий у всьому світі, науковий рейтинг якого досить величезний, як величезна і його територія, яка становить понад 11000 га з унікальними дендро- і зоопарками. Заповідник розділений на 3 частини, серед яких найвідомішим є Великий Чапельський під.

В цьому поді, після сніжних зим утворюється досить багато води, тому рослини тут ростуть швидко і можуть «похвалитися» своєю різноманітністю. До цього чарівного різнотрав'я можна дістатися на мікроавтобусі або на возі, запряженому парою коней. На початку весни серед сухих торішніх стебел починають з'являтися квіти найрізноманітніших відтінків - весняна крупка, рання вероніка, незабудки. Саме з цього дня степ починає перетворюватися і гарнішає буквально по годинах.

Асканія-Нова
Асканія-Нова
Асканія-Нова
Асканія-Нова

До кінця весни цвітіння трав і рослин досягає своєї максимальної сили. У цей час починають активно цвісти асканійські ендеміки. Так називаються скіфські тюльпани. Одночасно з ними починають цвісти тюльпани Шренка. Та й взагалі, квіти ростуть, немов в букетах, в яких практично неможливо відшукати два схожих. На початок літа степ стає немов срібною від зацвітають ковили, серед якого, ні-ні, та й здадуться суцвіття степової гвоздики.

ЕКСКУРСІЇ В КИРИЛІВЦІ

Любите подорожувати і колекціонувати цікаві спогади? Любите відвідувати оригінальні історичні місця, досліджувати природні заповідники, привозити з відпочинку не тільки загар, але і нові знання? Кирилівка - місце саме для таких людей - активних, допитливих, ентузіастів.

Додати коментар

Комментарий

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Можна вирівняти зображення (data-align="center"), а також відео, цитати тощо.